Lekka i puszysta jajecznica – znamy niezawodny sekret Gordona Ramsaya

Klaudia Kierzkowska
08 września 2023, 13:49 • 1 minuta czytania
Jajecznica to jedno z tych dań, które chętnie przygotowujemy w leniwe poranki. Możemy postawić na prostotę i delikatną konsystencję, jednak równie dobrze możemy dodać do niej bardziej treściwe dodatki. Smakiem zachwyca ta lekka i puszysta jak chmurka. Tylko jak taką przygotować?
Najważniejszy jest stosunek jajek do masła. fot. PhotoEnduro/Pixabay
Więcej ciekawych artykułów znajdziesz na stronie głównej

Gordon Ramsay to jeden z bardziej znanych i rozpoznawanych kucharzy na świecie. Wziął udział w wielu programach telewizyjnych cieszących się ogromną popularnością. Ramsay, niesamowity szef kuchni, chętnie dzieli się swoimi niezawodnymi trikami, dzięki którym dania nabierają niepowtarzalnego charakteru.


Sekret udanej jajecznicy

Każdy przygotowuje ją w nieco inny sposób. Jednak czasami mimo prób i starań, nie udaje nam się usmażyć niezwykle puszystej i delikatnej w smaku jajecznicy. Mistrz kuchni, Gordon Ramsay, zdradził pewien sekret. Potrzebna będzie duża ilość masła i... dużo cierpliwości.

Stosunek jajek do masła powinien wynosić 2:1.

Składniki:

Przygotowanie:

Źródło: Gordonramsayrestaurants

Czytaj także: https://dadhero.pl/292145,delikatne-elastyczne-i-chrupiace-jak-przygotowac-idealne-nalesniki