
Jajecznica to jedno z tych dań, które chętnie przygotowujemy w leniwe poranki. Możemy postawić na prostotę i delikatną konsystencję, jednak równie dobrze możemy dodać do niej bardziej treściwe dodatki. Smakiem zachwyca ta lekka i puszysta jak chmurka. Tylko jak taką przygotować?
Gordon Ramsay to jeden z bardziej znanych i rozpoznawanych kucharzy na świecie. Wziął udział w wielu programach telewizyjnych cieszących się ogromną popularnością. Ramsay, niesamowity szef kuchni, chętnie dzieli się swoimi niezawodnymi trikami, dzięki którym dania nabierają niepowtarzalnego charakteru.
Sekret udanej jajecznicy
Każdy przygotowuje ją w nieco inny sposób. Jednak czasami mimo prób i starań, nie udaje nam się usmażyć niezwykle puszystej i delikatnej w smaku jajecznicy. Mistrz kuchni, Gordon Ramsay, zdradził pewien sekret. Potrzebna będzie duża ilość masła i... dużo cierpliwości.
Stosunek jajek do masła powinien wynosić 2:1.
Składniki:
Przygotowanie:
Źródło: Gordonramsayrestaurants