Reklama.
Nie zna życia ten, kto po zjedzeniu lizaka nie próbował gwizdać w patyczek. Mimo że rzadko udawało się uzyskać z niego jakikolwiek dźwięk, nie brakowało małych śmiałków, którzy podejmowali się wyzwania.
Po co jest dziurka w patyczku od lizaka?
A oto prawdziwy powód, dla którego robi się nacięcie w lizakowym patyku.Dzięki wyżłobieniu w strukturze do dziurki wlewa się część syropu, który tworzy słodycze. Dzięki temu słodka cukrowa kulka stabilniej trzyma się na patyku.
By przekonać się, że dziurki w plastikowych patyczkach do lizaków są naprawdę potrzebne, wystarczy kupić lizak na papierowym lub drewnianym patyczku.
Zaraz po namoknięciu od śliny z patyka ześlizguje się cała słodka kula. Wtedy nie pozostaje nic innego, jak schrupać lizaka, co przecież w dużej mierze jest przeciwne jego prawdziwej naturze i nazwie.
Jak otworzyć lizaka?
Od razu damy wam protip na to, jak otworzyć lizaka, który został szczelnie owinięty folią. Wystarczy, że przytrzymacie jedną rękę na patyczku na skraju folii, a drugą dłonią odkręcicie "główkę " foli w kierunku przeciwnym do skrętu.
Od razu damy wam protip na to, jak otworzyć lizaka, który został szczelnie owinięty folią. Wystarczy, że przytrzymacie jedną rękę na patyczku na skraju folii, a drugą dłonią odkręcicie "główkę " foli w kierunku przeciwnym do skrętu.