Reklama.
Najlepsze są najświeższe, parzące w język, z roztapiającym się ciągnącym serem. W dostawie takich nie dostaniesz. Dlatego zrób je samemu w domu i skróć czas otrzymania zmówienia do 10 minut.
Jalapeño nadziewane serem: przepis
To łatwe, ale jest jeden kruczek - myj ręce po każdej czynności z użyciem papryczek. Inaczej gorzko tego pożałujesz.Składniki:
20 papryczek jalapeño
20 dag sera mozzarella
sól
pieprz
2 jajka
olej do smażenia
panierka panko i/lub bułka tarta
mąka
20 papryczek jalapeño
20 dag sera mozzarella
sól
pieprz
2 jajka
olej do smażenia
panierka panko i/lub bułka tarta
mąka
Przepis:
Każdej papryczce odkrój daszek i wydrąż z nasion. Włóż do niej prostokąt sera mozzarella.
Każdej papryczce odkrój daszek i wydrąż z nasion. Włóż do niej prostokąt sera mozzarella.
W misce obok rozbij jajko. Na talerz wysyp bułkę tartą z mąką lub mieszankę panko (możesz użyć obydwu lub tylko jednej rzeczy). Posól mieszankę.
Maczaj nadziane papryczki najpierw w jajku, a potem w mieszance bułki tartej i mąki. Powtarzaj każdą do otrzymania zadowalającej ilości panierki.
W garnku rozgrzej spora ilość oleju. Najlepiej taką, aby przykryć całe papryczki.
Wrzuć kilka do rozgrzanego tłuszczu i smaż 2-3 minuty. A potem kolejna porcja.
Wykładaj jalapeño na ręcznik papierowy, by odsączyć je z dużej ilości tłuszczu. Może papryczki upiec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, ale nie będą tak chrupiące, jak te z oleju.
Sorry, dieta musi poczekać.
Może cię zainteresować: Nie zamawiaj, zrób sam. Przepis na obłędnie chrupiące i lepkie skrzydełka z kurczaka